FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Taborski filmski festival od 7. do 11. lipnja

Autor: mkov
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Deveti međunarodni festival kratkometražnog filma – Taborski filmski festival održat će se treći put u Zaboku od 7. do 11. lipnja, a u programu su predviđene premijere u domaćoj i stranoj kinematoghrafiji, objavio je danas organizator festivala.

Na festivalu će biti organizirane radionice i predavanja, popratni te glazbeni program nakon projekcije filmova, koje će se održavati u zabočkoj kino dvorani, Zelenoj dvorani te u novouređenu vrtu legendarne krčme Polanović.

Ocjenjivački sud festivala sastavljen je od filmskih radnika i umjetnika, a kako se navodi Jasna Žmak, Andrijana Stojković i Niclas Gillberg odlučivat će o pobjedniku u međunarodnoj konkurenciji dok će najbolji domaći film birati Marko Meštrović i Martina Globočnik.

Organizator podsjeća kako je ovogodišnja radionica posvećena pisanju scenariju, koju će voditi ekipa iz Palunka na čelu s dramaturginjom Irenom Krčelić.

U matinejama dječjih filmova djeca će uživati u filmovima domaće i švedske produkcije, a uz pomoć Europske filmske akademije (European Film Academy) predstavit će se tri programa filmova nominiranih za nagradu Europske filmske akademije u 2010. godini.

U suradnji s jednim od najstarijih svjetskih festivala kratkometražnog filma - Upsalskim filmskim festivalom te uz pomoć švedskoga filmskog instituta bit će priređena velika retrospektiva švedskog kratkometražnog filma.

Taborski festival tradicionalno surađuje s Revijom amaterskog filma (RAF) te će posjetitelji i ove godine imati prigodu pogledati izbor publike iz 2011. godine.

(Hina) pp/xmkov yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙