FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik EPP-a čestitao premijerki Kosor

Autor: svuk
BRUXELLES, 10. lipnja 2011.(Hina) - Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Wilfried Martens čestitao je u petak predsjednici HDZ-a i hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor na uspješnim reformama koje su dovele do preporuke Europske komisije za zatvaranje pristupnih prgovora.

"Želio bih čestitati premijerki Jadranki Kosor na današnjoj povijesnoj objavi Europske komisije. Premijerka Kosor i njezina vlada vrijedno su radili na provedbi potrebnih reformi, tako da je današnja objava Komisije vrlo zaslužena", rekao je u priopćenju Martens, predsjednik EPP-a, koji okuplja europske demokršćanske i pučke stranke i koji ima najbrojniju stranačku frakciju u Europskom parlamentu.

"Zahvaljujući izvrsnom političkom umijeću i državništvu Jadranke Kosor, Hrvatska je konačno osigurala svoje mjesto kao 28. članica EU-a od 1. srpnja 2013. godine. Radujem se što ću joj osobno čestitati 23. lipnja na summitu EPP-a u Bruxellesu", stoji u Martensoj izjavi.

Europska komisija je u petak dostavila Vijeću EU-a nacrte pregovaračkih stajališta za preostala četiri poglavlja u pregovorima s Hrvatskom - Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava, Financijske i proračunske odredbe i Ostala pitanja. Time je Komisija preporučila zatvaranje preostalih poglavlja i zaključenje pristupnih pregovora, što znači da je Komisija obavila svoj dio posla u hrvatskim pregovorima.

(Hina) xsv ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙