FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: zaključenje pregovora važna vijest za Hrvatsku

Autor: vlar
ZAGREB, 10. lipnja 2011. (Hina) - Zaključenje pregovora između Hrvatske i Europske unije važna je vijest za Hrvatsku, izjavila je potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić izrazivši u ime stranke veliko zadovoljstvo viješću da je Europska komisija danas Vijeću EU-a predložila zatvaranje preostalih četiriju poglavlja u pregovorima s Hrvatskom, što otvara put da se Hrvatska pridruži Europskoj uniji kao 28. članica od 1. srpnja 2013. godine.

Prvenstveno to je priznanje svim građanma koji su bili vrlo strpljivi sve ove godine u čekanju da ispunimo uvjete za EU, ali isto tako i svim dosadašnjom vladama, od vlade Ivice Račana do današnje vlade te svim parlamentarnim sazivima koji su odradili velik zakonodavni posao kako bismo danas mogli dočekati vijest o završetku pregovora, izjavila je Opačić u središnjici stranke.

Poručila je i kako je danas, kada je potpuno izvjesno kada će Hrvatska postati 28. članica Europske unije, vrijeme da se okrenemo problemima hrvatskih građana.

Zbog toga, dodala je, SDP smatra da bi što prije, možda do kraja rujna, trebalo raspisati parlamentarne izbore jer "probleme građana mogu rješavali samo oni dobiju novi legitimitet na izborima".

Upitana zašto se novinarima na ovaj povijesni dan nije obratio predsjednik stranke Zoran Milanović, Opačić je odgovorila kako je pravo stranke da sama odluči tko će iznositi njezina stajališta.

(Hina) xvl yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙