FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikac: grad Varaždin funkcionira normalno

Autor: vvar
VARAŽDIN, 10. lipnja 2011. (Hina) - Gradska uprava i Grad Varaždin i dalje funkcioniraju normalno i svi naši projekti idu dalje, istaknuo je danas na konferenciji za novinare Slobodan Mikac, zamjenik jučer uhićenog gradonačelnika Ivana Čehoka.

Apelirao je Mikac na javnost da ne prejudicira bilo kakve presude, naglasivši da je na nadležnim institucijama da odrade svoj posao.

Gradska uprava je toliko organizirana da nema nikakvih smetnji u obavljanju redovnih poslova i pružanju servisa građanima, istaknuo je. Grad Varaždin će i dalje podmirivati sve svoje obveze i svi započeti projekti idu dalje, rekao je Mikac.

Istaknuo je da je po zakonu Ivan Čehok do pravomoćne presude gradonačelnik Varaždina te da su netočni navodi da Varaždin sada nema gradonačelnika. Gradonačelnik postoji i on može zbog spriječenosti obavljanja svoje dužnosti imenovati jednoga od svojih zamjenika, mene ili Zlatka Horvata, da obavlja njegove poslove za određeno vrijeme, rekao je Mikac. Dodao je da očekuje da će Čehok to učiniti vrlo skoro jer je sigurno svjestan da je to dobro za funkcioniranje grada.

Mikac je rekao kako je u posljednih desetak godina koliko je Čehok gradonačelnik, u Varaždinu je puno toga napravljeno i da to pokazuje da se brinuo o gradu. Ne ulazim u ovaj drugi dio, to je stvar nadležnih institucija, ali da je grad napredovao i da su se svi koji su ga vodili brinuli o njemu, to je neosporno i vidi se na svakom koraku, rekao je.

Demantirao je informacije objavljenje u pojedinim medijima da je Čehok samo tri dana uoči uhićenja dao nalog da se Davoru Patafti isplati 7 milijuna kuna. Nije bilo isplate 7 milijuna kuna iz sredstava bilo kojeg korisnika proračuna prema tvrtkama u vlasništvu Davora Patafte, to je dezinformacija, rekao je. Ja sam u gradskim financijama provjerio tu informaciju i to nije istina, istaknuo je Mikac.

Varaždinski gradonačelnik i nezavisni saborski zastupnik Čehok uhićen je jučer u Varaždinu i doveden je u Zagreb, gdje je proveo noć u jedinici za zadržavanje, a danas je ispitan u USKOK-u. Protiv njega i još tri osobe te dvije tvrtke USKOK je jučer pokrenuo istragu zbog sumnje da su pri kupnji i zamjeni zemljišta oštetili grad Varaždin za 29 milijuna kuna.

Po neslužbenim informacijama jedna od tri osobe koje USKOK uz čehoka istražuje je Davor Patafta, vlasnik tvrtki T7 Grupa i T7 Vis, kojemu je Čehok navodno pogodovao.

(Hina) xvvar yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙