FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 14. svibnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 13. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 14. svibnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će grupe građana na kavu (10 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

BLEIBURG - Središnja komemoracija žrtvama bleiburške tragedije i hrvatskog križnog puta. Službeni dio započet će na Bleiburškom polju obraćanjem izaslanika Hrvatskog sabora Andrije Hebranga (12 sati). Hebrang će s izaslanstvom Hrvatskog sabora položiti vijence uz spomenik na Bleiburškom polju (13,45 sati). Prije dolaska u Bleiburg položiti će vijenac Hrvatskog sabora kod spomenika i grobnice žrtava poraća na groblju Dobrava kod Maribora (8,30 sati).

ČAKOVEC - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i ove godine nastavlja akciju "Kupujmo hrvatsko", kojoj se lani pridružila i zajednička akcija Ministarstva gospodarstva i Hrvatske obrtničke komore (HOK) "Vrijedne ruke", a akcija kreće iz Čakovca. Tom će prigodom u promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda, nositelja znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kavaliteta" sudjelovati 122 tvrtke. Akcijom "Kupujmo hrvatsko", koja se provodi već 14 godina, HGK promovira kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta. Znak "Hrvatska kvaliteta" do sada je dobilo 235 proizvoda, a znak "Izvorno hrvatsko" ima 116 proizvoda. Akcija "Vrijedne ruke" promovira ljude koji svojim umijećem i znanjem proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama i obiteljskim gospodarstvima. Akcije će se ove godine održavati od svibnja do rujna u 21 hrvatskom gradu, počinju 14. svibnja u Čakovcu, a završavaju 17. rujna u Zagrebu (9 do 13 sati, Čakovec, na Trgu Republike, kod RK Međimurka).

RIJEKA - U brodogradilištu 3. maj porinut će se teglenica za naručitelja iz Belgije (11 sati, brodogradilište 3. maj)

ZAGREB - U Gliptoteci HAZU bit će otvorena izložba "Rukopisi novog doba" koja se održava u sklopu 46. zagrebačkog salona - primijenjene umjetnosti i dizajn (12 sati, Gliptoteka HAZU, Medvedgradska 2).

ŽUPANJA - Predstavom Zagrebačkog kazališta lutaka "Priča o konju" Lava Nikolajeviča Tolstoja u režiji Zvonka Festinija, u Županji će započeti 18. festival glumca (20 sati, Dvorana "Mladost", Josipa Jurja Strossmayera 51). Za ovogodišnji Festival, izbornica Zrinka Cvitešić odabrala je 20 predstava iz prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije. Osim u Županji, koja je ovogodišnji grad domaćin Festivala glumca, predstave će se igrati i u Vinkovcima, Vukovaru i Iloku. Festival završava 23. svibnja dodjelom nagrada i priznanja

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙