FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završilo ispitivanje Čehoka u USKOK-u

Autor: sobr
ZAGREB, 10. lipnja 2011. (Hina) - Jedan sat pošto je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok doveden na ispitivanje, iz sjedišta USKOK-a izašla je njegova braniteljica Jasna Novak, koja nije željela dati nikakvu izjavu pa nije poznato kako se Čehok branio od sumnji da se udružio s još troje osumnjičenih i - zloporabivši položaj gradonačelnika - oštetio Varaždin za 29 milijuna kuna.

Varaždinski gradonačelnik i nezavisni saborski zastupnik Čehok doveden je u USKOK u Gajevoj ulici oko devet sati policijskim kombijem iz jedinice za zadržavanje, gdje je proveo noć pošto je jučer poslijepodne uhićen u Varaždinu. Prije toga skinut mu je zastupnički imunitet.

USKOK sada mora odlučiti hoće li od suca istrage zatražiti Čehokovo zadržavanje u jednomjesečnom istražnom zatvoru, što je vrlo vjerojatno s obzirom na to da je već u zahtjevu za skidanjem imuniteta tražio odobrenje i za njegovo uhićenje te pritvaranje i istražni zatvor.

U tom slučaju danas će se održati ročište na zagrebačkome Županijskom sudu na kojemu bi se trebao pojaviti i Čehok.

Protiv Čehoka i još tri osobe te dvije tvrtke USKOK je jučer pokrenuo istragu zbog sumnje da su pri kupnji i zamjeni zemljišta oštetili grad Varaždin za 29 milijuna kuna.

O navodnim malverzacijama na štetu grada Varaždina mediji su već izvještavali, a Čehok je to više puta opovrgnuo. Uoči uhićenja rekao je da nije utjecao na odluke Gradskog vijeća o kupnji i zamjeni zemljišta.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙