FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čehok u USKOKU

Autor: sobr
ZAGREB, 10. lipnja 2011. (Hina) - U sjedište USKOKA jutros oko 9 sati policija je dovela na ispitivanje varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, kojeg se sumnjiči s još tri osobe da su pri kupovini i zamjeni zemljišta oštetili grad Varaždin za 29 milijuna kuna.

Protiv Čehoka i troje suosumnjičenika USKOK je jučer pokrenuo istragu zbog sumnje da su se udružili u skupinu koja je zlouporabom položaja i ovlasti i poticanja na te zlo oštetila Varaždin.

Varaždinski gradonačelnik i nezavisni saborski zastupnik Ivan Čehok je u USKOK u Gajevoj ulici doveden policijskim kombijem iz jedinice za zadržavanje gdje je proveo noć, nakon što je jučer poslijepodne uhićen u Varaždinu.

Tomu je predhodilo skidanje njegovog zastupničkog imuniteta.

Nakon njegova ispitivanja USKOK će odlučiti hoće li od suca istrage zatražiti zadržavanje u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Za sada se ne zna hoće li grad Varaždin pred USKOK-ovim istražiteljima iznositi obranu ili se braniti šutnjom.

Uz Čehoka osumnjičeni su, kako se neslužbeno doznaje, i varaždinski poduzetnik vlasnik dviju tvrtki T7 Grupa i T7 Vis Davor Patafta, kojemu je Čehok navodno pogodovao. Istraga je pokrenuta i protiv članice Uprave T7 Grupe Narcise Huljev, te jednog građevinskog sudskog vještaka, a i navedene dvije Pataftine tvrtke također su pod istaragom USKOKA.

Čehoka i suosumnjičene tereti se da su se od svibnja 2008. godine povezali u zajedničko djelovanje s namjerom pribavljanja nezakonite imovinske koristi na štetu Varaždina. Čehoka se sumnjiči da je zlouporabio položaj jer je kao gradonačelnik pogodovao tvrtkama Patafte u zaključivanju poslova s gradom Varaždinom.

Sumnja se da su pomoću sudskog vještaka vrijednost zemljišta koja je Patafta prodavao i mijenjao s gradom procjenjivali na znatno veće iznose od tržišnih.

O navodnim malverzacijama na štetu grada Varaždina mediji su već ranije izvještavali, a Čehok je to u više navrata opovrgnuo. Uoči uhićenja rekao je da nije utjecao na odluke gradskog vijeća o kupovini i zamjeni zemljišta.

(Hina) xso ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙