FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska vojska počela operacije u Džisr al-Šuguru

Autor: spuc
BEJRUT, 10. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Sirijska vojska započela je vojnu operaciju u gradu Džisr al-Šuguru nedaleko turske granice nakon što je objavila da su "naoružane bande" ubile više od 120 pripadnika sirijskih snaga sigurnosti, objavila je u petak sirijska televizija.

"Naš dopisnik u Džisr al-Šuguru kazao nam je da su, na poziv naroda, jedinice sirijske vojske započele svoje dužnosti u Džisr al-Šuguru... na uhićenju naoružanih pripadnika", objavila je televizija.

Udruge za ljudska prava priopćile su da je, prema stanovnicima toga grada, vojska još uvijek na putu za grad. "Oni mogu čuti pucnjavu i za sada nema informacija o stradalima", kazao je predstavnik jedne udruge.

Sirijska vojska je oko grada rasporedila snage koje broje najmanje 15 tisuća pripadnika te oko 40 tenkova i oklopnih transportera.

Sirijsko stanovništvo u velikom je broju ovog tjedna nastavilo bježati iz toga područja na sjeveru zemlje, u strahu od velike operacije snaga režima koji je odlučio obračunati se s prosvjedima.

Neki stanovnici grada Džisr al-Šugura također su bježali prema susjednoj Turskoj, a grad s pedesetak tisuća stanovnika gotovo je prazan.

Turske vlasti su objavile da će njihove granice ostati otvorene, premda strahuju od većeg priljeva izbjeglica, pošto je oko 550 Sirijaca ušlo u zemlju od početka pobune u Siriji koja je izbila 15. ožujka i koju režim Bašara al-Asada pokušava ugušiti.

Tri mjeseca masovnih nemira protiv vladajućeg režima u Siriji odnijelo je više od 1.000 života, prema skupinama za ljudska prava.

(Hina) xps ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙