FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Tursku iz Sirije u 24 sata stiglo 1000 izbjeglica

Autor: mhaj
ANKARA , 9. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Oko 1000 novih sirijskih izbjeglica stiglo je u posljednja 24 sata u Tursku, što je ukupno gotovo 1600 osoba izbjeglih iz Sirije od početka pobune, rekao je u četvrtak za France presse turski diplomat koji je želio ostati anoniman.

"Lokalne vlasti južne pogranične pokrajine Hatay izvijestile su nas o oko 1000 Sirijaca koji su nedavno stigli u Tursku", rekao je neimenovani diplomat. Turska agencija Anadolija objavila je kako je od početka pobune u Siriji, prije tri mjeseca do danas, u šatorima Crvenoga križa u turskoj pokrajini Hatay smješteno 1577 izbjeglica iz Sirije. Turski Crveni križ ondje namjerava podignuti još jedno šatorsko naselje, prenosi Anatolija.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan rekao je kako će turske granice ostati otvorene. Na sjeveru Libanona u prihvatnim centrima smješteno je 5000 sirijskih izbjeglica, a šef UN-ova Visokog povjerenstva za izbjeglice Antonio Guterres izrazio je zabrinutost zbog velikog broja Sirijaca koji bježe pred represijom u svojoj zemlji te je istaknuo potrebu da se pomogne izbjeglicama i u Libanonu i u Turskoj.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙