FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: otvoreni 10. dani antike

Autor: dspo
PULA, 9. lipnja 2011.(hina) - Uz multimedijalne sadržaje i zvukove antičke glazbe večeras su na pulskom Forumu svečano otvoreni Deseti dani antike koji će se u organizaciji Turističke zajednice grada Pule do 11. lipnja održati na Forumu, Trgu Portarati i u Areni.

Cilj ove već tradicionalne manifestacije jest oživjeti grad i Puljane i turiste podsjetiti na antička vremena grada kroz zabavno-kulturno-turistički program. Kako je večeras najavljeno prilikom otvaranja te manifestacije, u iduća dva dana središte grada odisat će "ležernom antičkom atmosferom te uprizorenjima scena iz svakodnevnog života Starih Rimljana". Tom prigodom moći će se kušati antička večera ili doručak, ali i uživati u uličnim zabavljačima, izložbama dječjih radova ili lutkarskim predstavama.

U duhu antike odvijat će se sadržaji u središtu grada dok će se antički sportovi i gladijatorske borbe moći doživjeti u pulskoj Areni. Ujedno, posjetitelji će biti u prilici uživati u antičkoj glazbi, plesovima, recitacijama, izvedbama uličnih zabavljača i gladijatora te antičkim sportovima, uključujući vrst nogometa.

Također, bit će priređene razne izložbe i multimedijalni sadržaji u Arheološkom muzeju Istre, taverni u Areni te Gradskoj knjižnici i čitaonici.

(Hina) xdspo yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙