FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: suglasnost HEP-u za bankovna zaduženja

Autor: spar
ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - Na današnjoj sjednici Vlade RH dana je suglasnost Hrvatskoj elektroprivredi d.d. za prolongat zaduženja kod Zagrebačke banke d.d., Zagreb u iznosu do 300.000.000, 00 kuna, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Također, dana je suglasnost Hrvatskoj elektroprivredi d.d. za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d. u iznosu do 300.000.000,00 kuna. Početak realizacije usvojenog investicijskog plana HEP grupe za 2011. godinu, previđa se tijekom drugog polugodišta, stoga je realno za očekivati da će i obveze prema dobavljačima za investicije biti znatno povećane u tom razdoblju. Uzevši u obzir i vrlo povoljne trenutne kamatne stope na financijskom tržištu, Hrvatska elektroprivreda smatra da bi bilo potrebno ugovoriti još jednu kratkoročnu kreditnu liniju koja bi osigurala nesmetano redovno poslovanje.

Na sjednici Vlade RH dopunjena je i Odluka o davanju suglasnosti Gradu Novom Marofu za zaduženje kod Hypo Alpe Adria Bank d.d., Zagreb, Podružnica Varaždin, u iznosu od 18.000.000,00. Sredstva će se koristiti za financiranje izgradnje kulturnog centra s gradskom knjižicom u Novom Marofu, sukladno Odluci Gradskog vijeća o kreditnom zaduživanju Grada Novog Marofa.

Također ozmijenjena je i dopunjena Odluka o davanju suglasnosti za pokretanje postupka prodaje zgrade u vlasništvu Republike Hrvatske u Budimpešti, u Republici Mađarskoj. Izmjenama i dopunama daje se suglasnost za pokretanje postupka prodaje navedene zgrade putem javnog nadmetanja po početnoj cijeni od 156.900.000 mađarskih forinti (HUF). Sredstvima ostvarenim prodajom nekretnine kupit će se stambeni prostor za potrebe Veleposlanstva Republike Hrvatske u Budimpešti.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙