FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski kongres o aterosklerozi

Autor: hspa
DUBROVNIK, 9. lipnja 2011. (Hina) - Trodnevni otvoren Osmi hrvatski kongres o aterosklerozi s međunarodnim sudjelovanjem, danas svečano otvoren u Dubrovniku, okupio je oko 300 liječnika, među kojima i dvadesetak vodećih europskih stručnjaka.

Kako je rečeno, riječ je o najvećem kongresu iz područja medicine koji se ove godine održava u Hrvatskoj, a sudionici će na trodnevnu skupu izlagati o razvoju spoznaja o aterosklerozi i njezinim posljedicama u Hrvatskoj te o najnovijim dostignuća na tom području u svijetu.

Kako je na otvorenja istaknuo predsjednik Hrvatskog društva za aterosklerozu akademik Željko Reiner, ateroskleroza je interdisciplinarni problem i upravo zato je kongres okupio liječnike različitih specijalizacija.

"Riječ je o bolesti od koje zapravo umire svaki drugi hrvatski građanin, a njezine posljedice - koronarna bolest srca, akutni infarkt miokarda i cerebrovaskularne bolesti - već su godinama glavni uzrok smrti u nas", kazao je Reiner.

Sudionike su pozdravili i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, pokrovitelja kongresa.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙