FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni skup "Održivi razvitak kroz odgovorni turizam" u Dubrovniku

Autor: mbuj
ZAGREB, 8. lipnja 2011. (Hina) - Međunarodni skup "Održivi razvitak kroz odgovorni turizam" uz sudjelovanje svjetski poznatih stručnjaka iz Velike Britanije i Italije te hrvatskih znanstvenika i djelatnika iz područja očuvanja prirodne i kulturne baštine održat će se 10. lipnja u Dubrovniku, priopćila je danas nevladina udruga Deša iz Dubrovnika.

Stručnjaci će na skupu prezentirati specifičnosti koje određuju koncept odgovornog turizma i razne aspekte njegove prakse. Bit će prezentirana i "Hrvatska inicijativa za odgovorni turizam", nova platforma za promicanje odgovornog turizma. Skupom se želi pružiti mogućnost turističkoj struci i djelatnicima iz javnih ustanova da se pobliže upoznaju s konceptom odgovornog turizma i njegovom primjenom u europskim zemljama, navodi se u priopćenju.

Riječ je o trećem u nizu i završnom okupljanju domaćih i stranih profesionalaca iz područja raznolikih djelatnosti koje su uključene u promišljanja o održivom razvoju općenito i o razvoju turizma specifično, dodaje se. Prethodna dva skupa bavili su se "Novim pristupima razvitku teritorija" i "Teritorijalnom pristupu razvitku turizma", analizirajući talijanski model destinacijskog menadžmenta.

Skup je i završni čin trogodišnjeg projekta "Jadran, malo poduzetništvo i lokalni razvoj" kojem je glavni cilj promicanje održivog razvoja gospodarstava na području Jadrana kroz prekograničnu suradnju. Projekt je financiralo Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije i talijanska Regija Marche, a provodi ga nevladina udruga Deša iz Dubrovnika u suradnji s nevladinom udrugom Cospe iz Firence.

U Hotelu Petka, u kojem se održava skup, dan prije, u četvrtak, 9. lipnja, bit će upriličen susret partnera projekta sa predstavnicima lokalnih institucija, koji će biti posvećen analizi rezultata projektnih aktivnosti i sagledavanju mogućnosti za nastavak prekogranične suradnje, te konkretnoj raspravi o utemeljenju budućeg Centra za Odgovorni Turizam Jadranske Regije u Dubrovniku, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙