FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica razbojnika osuđena za pljačku RBA banke u Novom Zagrebu

Autor: sobr
ZAGREB, 8. lipnja 2011. (Hina) - Edin Fajković i Denis Marjanović, dvojica razbojnika koji su u ožujku ove godine u Kostreni ukrali automobil pa u Novom Zagrebu opljačkali poslovnicu RBA banke, nepravomoćno su danas na zagrebačkom Županijskom sudu osuđeni na četiri godine i dva mjeseca zatvora, odnosno četiri godine i osam mjeseci.

Obojici je do pravomoćnosti presude produljen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Po presudi sutkinje Rajke Tomerlin-ALmer dvojica optuženika su 22. ožujka u Kostreni ukrali "golf", dovezli se u Zagreb i na automobil stavili pločice ukradene s drugog "golfa" te se idući dan popodne dovezli do poslovnice RBA banke u novozagrebačkoj ulici SR Njemačke u naselju Središću. Potom su maskirani tzv. fantomkama i naoružani pištoljima upali u banku u kojoj su bile tri stranke, šestero zaposlenika i zaštitar kojeg su razoružali.

Marjanović je potom iz blagajne ukrao oko 28 tisuća kuna i 2500 eura, a Fajković je prisilio djelatnika da ga odvede u podrum do sefa i da od voditeljice poslovnice uzme ključ, no zbog straha od oglašivanja alarma i dolaska policije razbojnici su pobjegli, no za 15-ak minuta su uhvaćeni. U bijegu su navodno pokušali zapucati na policijsku potjeru, no jednom od njih je pištolj zatajio, a jedan od policajaca je ispalio nekoliko hitaca upozorenja.

Obojica nepravomoćno osuđenih otprije su poznati po kaznenim djelima.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙