FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Pakistanu ubijeno najmanje 16 militanata

Autor: spuc
MIRANSHAH, 8. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - U raketnom napadu američke bespilotne letjelice u srijedu je ubijeno najmanje 16 militanata u pakistanskoj regiji Waziristan koju se smatra utočištem islamskih pobunjenika, kazali su obavještajni dužnosnici.

Rakete su pogodile vojnu utvrdu i vozilo u Shawalu, šumskom području na granici između sjevernog i južnog Waziristana.

"Dvije rakete pogodile su utvrdu i dvije su pogodile vozilo. Početne informacije govore da je tamo bilo osam militanata, ali poginulih može biti i više", kazao je lokalni obavještajni dužnosnik.

Sjedinjene su Države pojačale raketne napade CIA-inim bespilotnim letjelicama u sjeverozapadnom Pakistanu kao učinkovitim sredstvom da se stave pod kontrolu prekogranični napadi militanata na međunarodne snage predvođene Amerikancima u Afghanistanu.

Ranije su napadi bili usmjereni naa sjeverni Waziristan ali u posljednje vrijeme koncentrirani su na južni dio pokrajine što upućuje na zaključak da je CIA u tom dijelu locirala vrijedne talibanske ili Al Kaidine ciljeve.

Pakistanski dužnosnici kazali su kako je u južnom Waziristanu u petak ubijen jedan od vođa militanata Ilyas Kashmiri što se nije moglo neovisno potvrditi.

(Hina) xps ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙