FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama rekao da su moguće nove sankcije Iranu

Autor: akoz
WASHINGTON, 7. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Predsjednik SAD-a Barack Obama je u utorak, nakon što je Teheran rekao da nikakve ponude ne mogu zaustaviti njegov program obogaćivanja urana, izjavio da bi Sjedinjene Države i njihovi saveznici mogli uvesti nove sankcije Iranu zbog nuklearnog programa te zemlje.

Obama je na konferenciji za tisak s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel rekao da su se složili da iranski nuklearni program i odbijanje Irana da se ozbiljno angažira u razgovorima ostaju razlog ozbiljne zabrinutosti.

Predsjednik Mahmud Ahmadinedžad je u utorak rekao, odbacujući ključne zahtjeve zemalja koje se pribojavaju da Teheren razvija atomsko oružje, da nema "kočenja ili kretanja unatrag" u iranskom nuklearnom napredovanju.

Čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju Yukiya Amano u ponedjeljak je rekao da je to tijelo dobilo dodatne informacije koje izgleda da ukazuju na moguću "vojnu dimenziju", iranskog nuklearnog programa.

"Mi smo se složili da ako Međunarodna agencija za atomsku energiju ovoga tjedna utvrdi da Iran nastavlja zanemarivati svoje međunarodne obveze nećemo imati izbora nego ćemo morati razmotriti dodatne korake, uključujući moguće dodatne sankcije, kako bi intenzivirali pritisak na iranski režim", rekao je Obama.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙