FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović suglasan sa sazivanjem VNS-a o crnom kapitalu u medijima

Autor: svuk
BRUXELLES, 7. lipnja 2011.(Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak u Bruxellesu da će se suglasiti sa sazivanjem sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) o netransparetnom kapitalu i organiziranom kriminalu u medijima, ako i kada ta inicijativa do njega dođe, a tražit će i da se ta sjednica dobro pripremi.

"Moram priznati da takvu inicijativu još nisam dobio. Ako i kada ta inicijativa dođe, rado ću se suglasiti s održavanjem takve sjednice i inzistirat ću, kao i ovom zadnjem slučaju, na tome da se to dobro pripreme one službe koje su zadužene za istrage, dakle policija, SOA i ako treba državno odvjetništvo", rekao je Josipović odgovorajući na pitanje novinara slaže li se s inicijativom premijerke Jadranke Kosor da se sazove sjednica VNS-a o spomenutoj temi.

"Ako se sjećate, ja sam još od kampanje upozoravao da postoje neki mediji, a to su i neke istrage pokazale, gdje su se vlasnički udjeli stjecali torbama gotova novca, koji je isisan od tamo od kuda ne bi smio - iz javnih fondova, te da postoje neki trendovi stjecanja vlasništva, posebno u elektroničkim medijima, na netransparentan način, gdje se ne zna tko je zapravo stvarni vlasnik", rekao je Josipović.

Predsjednik Josipović boravi u dvodnevnom posjetu Bruxellesu, gdje sudjeluje na summitu o zaštiti autorskih prava. Na početku posjeta, u utorak ujutro sastao se s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom, a u srijedu će razgovarati s predsjednikom Europskoga vijeća Hermanom Van Rompuyem.

(Hina) xsv yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙