FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora na prekida suradnju s Kinom

Autor: dram
PODGORICA, 2. lipnja 2011. (Hina) - Crnogorska vlada neće prekidati suradnju s kineskim tvrtkama na izgradnji autoceste od Bara do granice sa Srbijom jer su Kinezi od početka bili pozvani da surađuju na svim njezinim dionicama te na ostalim sličnim projektima, uključujući i projekt izgradnje jadransko-jonske autoceste kroz Crnu Goru, izjavio je u četvrtak crnogorski ministar prometa Andrija Lompar, dodajući da je takav prijedlog crnogorska strana dobila i od Europske komisije i od Europske investicijske banke.

Lompar je podsjetio da su se na nedavnom sastanku u Bruxellesu s europskim partnerima dogovorili da se uskoro načini "kompletna revizija izrađene dokumentacije i svih procedura".

Europski partneri nakon toga trebali bi izaći s predlogom kako da se projekt realizira, rekao je Lompar.

Kineske tvrtke okupljene oko Poly grupe prije petnaestak dana, samo nekoliko sati prije nego što je istekao rok, dostavile su ponudu koja je donekle zadovoljila zahtjeve crnogorske vlade, koja je inzistirala na privatno-javnom partnerstvu.

Lompar je najavio da bi sredinom mjeseca s kineskom vladom trebalo potpisati sporazum o daljnjoj suradnji dviju zemalja na izgradnji infrastrukturnih projekata.

Nakon propalih pregovora s hrvatskim Konstruktorom i grčko-izraelskim konzorcijem Aktorom, dviju najbolje rangiranih tvrtaka na tenderu, crnogorska vlada uspostavila je vezu s kineskim tvrtkama koje su ponudile dobre uvjete za realizaciju tog projekta. Hoće li se njih angažirati, ovisi i o europskim partnerima.

Ako i taj pokušaj propadne, ističu u crnogorskome ministarstvu prometa, raspisat će se novi tender.

(Hina) xdram ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙