FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trojica iz skupine krijumčara ljudi zadržani u zatvoru

Autor: sobr
ZAGREB, 1. lipnja 2011. (Hina) - Trojici od 11 uhićenih zbog krijumčarenja ilegalnih migranata iz Srbije određen je istražni zatvor, a USKOK je protiv svih pokrenuo istragu.

Za prebacivanje najmanje 123 migranta, uglavnom Afganistanaca, osumnjičen je 34-godišnji Afganistanac i desetero hrvatskih državljana, od kojih najmlađi imaju 23, a najstariji 58 godina.

USKOK sumnja da su ono od sredine ožujka do sredine svibnja ove godine na području Kutine i Vukovara povezali u skupinu i dogovorili ilegalno prebacivanje migranata iz Srbije u Sloveniju i Italiju. Svoju uslugu naplaćivali su od 400 do 1200 eura po osobi. Migrante iz Srbije dočekivali su na području Vukovara, a potom su ih prebacivali na područje Rijeke, Istre i Varaždina te organizirali njihovo daljnje prebacivanje u zemlje Europske unije.

Sumnja se da su u dva mjeseca uspjeli preko granice ilegalno prebaciti najmanje 123 strana državljana, većinom afganistanske državljana. Novac koji su od njih dobili međusobno su podijelili ovisno o prethodnom dogovoru i njihovoj ulozi u pojedinom prebacivanju.

Trojica osumnjičenih zadržani su u istražnom zatvoru u Remetincu.

U MUP-u kažu da je akciju proveo Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u suradnji s vukovarsko-srijemskom, sisačko-moslavačkom te s istarskom Policijskom upravom.

Policija je u kući jednog osumnjičenika zatekla osam Afganistanaca. Dvojicu osumnjičenih policija je uhitila na djelu, to jest u blizini državne granice zajedno s migrantima, a u akciji je pronašla novac, mobitele i SIM kartice kojima su se koristili.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙