FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović na 150. obljetnici ujedinjenja Italije

Autor: kgab
ZAGREB, 1. lipnja 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom boravit će u četvrtak u Rimu gdje će nazočiti svečanom obilježavanju 150. obljetnice ujedinjenja Italije na poziv talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana.

Svečanost se održava na Dan Talijanske Republike, a okupit će izaslanstva iz devedesetak država. Osim vojne parade, talijanski predsjednik Giorgio Napolitano priredit će koncert i svečanu večeru za četrdesetak predsjednika država i njihovih supruga.

Službeno se 17. ožujka 1861. godine smatra danom rođenja moderne Italije, koja je prethodno bila podijeljena na sedam država, a ujedinjena je za vladavine kralja Viktora Emanuela II.

Josipović i Napolitano ubrzo će se sastati i u Zagrebu, budući da talijanski predsjednik planira doći u službeni posjet Hrvatskoj prije ljetnog odmora. To će biti njegov prvi posjet Hrvatskoj od kada je u svibnju 2006. preuzeo dužnost predsjednika, a ujedno i uzvratni posjet jer je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić boravio u službenom posjetu Italiji u studenome 2009.

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙