FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 1. lipnja

Autor: dsta
ZAGREB, 1. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 1. lipnja.

ZAPREŠIĆ - Eurocable Group otvara novu tvornicu u Jakovlju pokraj Zaprešića koja će udvostručiti proizvodne kapacitete Grupe i zaposliti sto radnika. Otvorit će ju predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Tvornica je namijenjena proizvodnji cjelokupnog programa vodova i kabela za napone do jednog kilovolta. Izgrađena je unutar realizacije projekta proširenja proizvodnih kapaciteta koji je počeo krajem 2008. godine, s ukupnom vrijednošću 25 milijuna eura. Gradnja tvornice počela je u svibnju prošle godine, a njezinom otvaranjem Eurocable Group želi povećati izvoz, posebice u istočnu Europu. Partner u gradnji je Europska banka za obnovu i razvitak koja je dokapitalizacijom investirala 15,5 milijuna eura, dok su 9,5 milijuna eura vlastita sredstva Eurocable Groupa. Dokapitalizacijom je EBRD ušao u vlasničku strukturu tvrtke kao manjinski dioničar (12,30 sati, Jakovlje, Jakovljanska 40).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora organiziraju Hrvatsko - bavarski poslovni forum koji se održava u sklopu posjeta bavarskog izaslanstva na čelu s ministrom gospodarstva, infrastrukture, prometa i tehnologije Martinom Zeilom. Na forumu će se održati okrugli stolovi o energetici i infrastrukturi (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2). Najavljene su izjave za medije bavarskog i hrvatskog ministra gospodarstva te predsjednika HGK (10,30 sati, Bijeli salon).

ZAGREB - Na konferenciji "HR.Business 2031.: budućnost počinje sada", koju organizira poslovni dnevnik Business.hr, sudionici će razgovarati o tome što Hrvatsku u gospodarskom smislu očekuje za dvadeset godina. Domaći stručnjaci iz strateški važnih industrija za Hrvatsku iznijet će svoje poglede o tome kakvo političko i poslovno vodstvo Hrvatska treba, što i za koga će proizvoditi te kakve će radnike trebati hrvatske kompanije, kako će poduzeća dolaziti do kapitala itd. Konferenciju će otvoriti predsjednica Vlade Jadranka Kosor. (9 sati, Hypo Centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Na konferenciji o inovativnim uslugama i načinima pružanja usluga u sklopu projekta "Mladi na tržištu rada" bit će predstavljene nove usluge, ideje i pristupi koje će Hrvatski zavod za zapošljavanje usvojiti i primjenjivati s ciljem učinkovitije borbe protiv problema nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj (10,00 sati u Hotelu Sheraton).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu počinju 21. međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira Intergrafika te 26. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja Modernpak, na kojima će se do 4. lipnja predstaviti 163 izlagača iz 22 zemlje. Program Intergrafike obuhvaća strojeve, uređaje i pribor za grafičku industriju i industriju papira, proizvode grafičke industrije, industrije celuloze i papira i sl. Na Modernpaku bit će izloženi materijali i strojevi za izradu ambalaže, sve vrste ambalaže, strojevi za pakiranje proizvoda i dr. (12,00 sati, paviljon 5 Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj i Poslovni klub slovensko-hrvatskih gospodarstvenika u Zagrebu otvaraju prostorije Poslovnog kluba slovensko-hrvatskih gospodarstvenika (15,00 sati, PC GETRO Vrbani, Ljubljanska avenija 7).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙