FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jarnjak i Pusić primili slovačkoga ministra obrane

Autor: vmrs
ZAGREB, 31. svibnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak primio je u utorak slovačkoga ministra obrane Lubomira Galka i s njime razgovarao o bilateralnim odnosima dviju zemalja te o hrvatskom približavanju Europskoj uniji, priopćeno je iz Sabora.

Na sastanku je sudjelovala i predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić koja je gostima predstavila završnu fazu pregovaračkog procesa Hrvatske s Europskom unijom, istaknuvši kako se zaključenje pregovaračkog procesa očekuje krajem lipnja.

Jarnjak je rekao da su bilateralni odnosi Slovačke i Hrvatske sjajni i bez otvorenih pitanja te da te dvije prijateljske zemlje surađuju na raznim područjima uz vrlo dinamičan politički dijalog. Osvrnuo se i na netom proslavljenu dvadesetogodišnjicu postojanja Hrvatske vojske, a ministar obrane Slovačke Galko uputio je čestitke, kaže se u priopćenju.

Slovačka daje punu potporu Hrvatskoj u njezinim nastojanjima da što skorije uđe u članstvo Europske uniji, istaknuo je ministar Galko. Članstvo Hrvatske u EU-u za nas je vrlo važno i dobrodošlo, a Slovačka će biti i jedna od prvih zemalja koja će ratificirati Ugovor o pristupanju Hrvatske u članstvo, istaknuo je ministar.

Razgovaralo se i o suradnji u okviru NATO-a, posebice o aktivnostima Hrvatske vojske u Afganistanu u okviru mirovne misije.

Slovački ministar obrane Galko zaključio je sastanak riječima: "Republiku Hrvatsku od članstva u Europskoj uniji dijele centimetri", a Slovačka je i u toj završnoj fazi podupire, kaže se u saborskome priopćenju.

(Hina) xvm/xpp ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙