FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad nezaposlenosti u Njemačkoj u svibnju

Autor: mpuk
FRANKFURT, 31. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj pala je u svibnju na sedam posto, pokazali su u utorak podaci savezne agencije za rad.

Savezna agencija objavila je da je sezonski neprilagođeni broj nezaposlenih pao ispod tri milijuna u najvećem europskom gospodarstvu. Broj nezaposlenih smanjen je tako za 118 tisuća, na 2,96 milijuna, pokazuju podaci agencije.

Kada se uzmu u obzir sezonski i kalendarski učinci, broj nezaposlenih smanjen je za osam tisuća, na 2,974 milijuna, što je "osjetno ispod 3,19 milijuna nezaposlenih na kraju prethodnog gospodarskog procvata u listopadu 2008.", istaknuo je ekonomist Timo Klein iz tvrtke IHS Global Insight.

Stopa nezaposlenosti od 7,0 posto je najniža u Njemačkoj otkad su se počeli prikupljati podaci nakon ujedinjenja krajem 1990.

"Reforme tržišta rada poduzete u razdoblju od 2003. do 2005. nastavile su snažno pozitivno utjecati na zapošljavanje", kazao je ekonomist Christian Schulz iz banke Berenberg.

U 17-članoj eurozoni stopa nezaposlenosti u travnju je ostala nepromijenjena na 9,9 posto treći mjesec zaredom, pokazali su u utorak podaci Eurostata, statističkog ureda Europske unije.

(Hina) xmpv yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙