FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IKEA tvrdi da je "napadnuta" petardama

Autor: vrad
STOCKHOLM, 31. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Eksplozije u trima IKEA-inim trgovinama u ponedjeljak u Belgiji, Francuskoj i Nizozemskoj uzrokovale su petarde i švedska tvrtka za proizvodnju i prodaju pokućstva u utorak je ponovo otvorila svoje trgovine, izvijestila je njezina glasnogovornica.

Detonacije koje su zaposleniku IKEA-e i zaštitaru u Belgiji prouzročile tek probleme sa sluhom, uzrokovale su "veće petarde", rekla je Charlotte Lindgren, glasnogovornica IKEA-e. "Nismo primili baš nikakvu prijetnju", dodala je.

Sve IKEA-ine trgovine u Europi u utorak ujutro su normalno radile, nakon temeljite provjere u trima trgovinama u kojima su se detonacije dogodile, kazala je. Trgovine su pretražili psi. Napadači nisu otkriveni.

Lindgren nije htjela reći jesu li u drugim trgovinama uvedene mjere sigurnosti.

Belgijska policija je u utorak počela provjeru svih IKEA-inih trgovina u zemlji pošto su dan ranije eksplozivne naprave male snage i iste konstrukcije eksplodirale u Gentu, te u Eindhovenu i Lilleu. Po ranijim riječima glasnogovornice belgijskog tužiteljstva An Schoonjans radilo se o manjim eksplozivnim napravama skrivenima iza alarmnih uređaja koji su aktivirani daljinskim upravljačem.

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙