FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završila konferencija „Pogled k Rusiji“

Autor: spar
ZAGREB, 28. svibnja 2011. (Hina) - Međunarodna konferencija "Pogled k Rusiji" koja je u protekla dva dana održana u Zagrebu, donijela je novu priliku za upoznavanje s mogućnostima ruskog tržišta te s aktualnom ruskom političkom i gospodarskom situacijom, priopćili su danas na završetku skupa organizatori, Akademija za politički razvoj.

„Gradeći poslovne odnose s Rusijom mora se imati u vidu odnose s Moskvom, federalnim vladama i odnose s konkretnim regijama i njihovim rukovodstvima jer se investicijska klima razlikuje od regije do regije“, istaknuo je Nikolaj Petrov, analitičar Carnegie centra iz Moskve. Objasnio je kako je Rusiji potrebna modernizacija i potraga za drugom strategijom za razvoj jer se ne može više koncentrirati samo na naftu i plin.

„Rusija se ne može razvijati ako ne budu postavljeni elementi federalizma i ako regije ne počnu igrati punu ulogu u životu zemlje“, zaključio je Petrov.

Keith Hampson, bivši zastupnik Konzervativne stranke u britanskom parlamentu i investitor u Rusiji, u svom izlaganju dao je poticaj svim budućim ulagačima.

"Ako želite raditi u Rusiji, a u Rusiji ima prilike za posao, trebate biti hrabri i imati strpljenja. Sektori koji su u porastu i u koje se može uložiti su maloprodaja, industrija zabave, te informatičke tehnologije i mediji“, rekao je.

Unatoč razlikama i problemima s jedne i druge strane, ova konferencija je utvrdila da u odnosu Hrvatske i Rusije ima mjesta za suradnju i poboljšanje, te je dala šansu za preokret hrvatskom izvozu i budućim poduzetničkim pothvatima izvan granica Hrvatske, ističe se u priopćenju.

Konferencija "Pogled k Rusiji" u organizaciji Akademije za politički razvoj, a uz potporu Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Vijeća Europe, prva je u nizu „A Look Beyond“ konferencija kojima je cilj pružanje informacija te razmjena ideja i iskustava između Hrvatske i zemalja koje igraju bitnu ulogu na svjetskoj sceni. Organizatori za slijedeću godinu najavljuju temu vezanu uz Narodnu Republiku Kinu.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙