FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnici srednje Europe podržali Arapsko proljeće

Autor: rtom
VARŠAVA, 27. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Poljski predsjednik Bronislaw Komorowski pozvao je u petak čelnike srednje i istočne Europe da podrže prodemokratske pokrete Arapskog proljeća tako što će s njima podijeliti vlastita iskustva tranzicije iz komunizma u otvoreno, slobodno društvo.

Poljska je promicanje demokracije u arapskom svijetu i u državama bivšega Sovjetskog Saveza, kao što je susjedna Bjelorusija, uvrstila u prioritete polugodišnjeg predsjedanja Europskom unijom koje preuzima 1. srpnja.

"Moramo težiti tomu da podijelimo naša iskustva s onima koji su danas na putu demokracije, podržati demokratsku tranziciju u našem susjedstvu", rekao je Komorowski na skupu.

Američki predsjednik Barack Obama trebao bi se raspravama priključiti na radnoj večeri kojom će završiti jednodnevni summit predsjednika iz Njemačke, Italije i Austrije, hrvatskog predsjednika Ive Josipovića te njihovih kolega iz bivših socijalističkih zemalja.

Skup bojkotiraju predsjednici Srbije i Rumunjske, nezadovoljni sudjelovanjem predsjednice Kosova, zemlje čiju neovisnost ne priznaju.

(Hina) xrt ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙