FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odluke sa zatvorene sjednice vlade

Autor: mcur
ZAGREB, 26. svibnja 2011. (Hina) - Vlada je na danas održanoj sjednici prihvatila Izvješće o aktivnostima na uspostavi Nacionalne infrastrukture prostornih podataka u 2010. godini, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Nacionalna infrastruktura prostornih podataka predstavlja skup mjera, normi, specifikacija i servisa koji ima za cilj, u okviru uspostave e-Vlade, omogućiti učinkovito prikupljanje, vođenje, razmjenu i korištenje georeferenciranih prostornih podataka određenih Zakonom o državnoj izmjeri i katastru nekretnina.

U priopćenju s današnje sjednice navodi se da Vlada nema primjedbi na Izvješće o obavljenim poslovima i utrošenim sredstvima na izradi tehničke dokumentacije za Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine koje je predsjedniku Hrvatskog sabora dostavila Državna geodetska uprava aktom od 29. travnja 2011.

Vlada je izmijenila Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

U Odluci o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne ) samouprave („Narodne novine“, broj……./2011), u točki I., pod rednim brojem 13. U Osječko-baranjskoj županiji, u podtočki 13.2. U općinama:, riječi: „Općina Vladislavci-za srpsku manjinu-10 članova“ brišu se.

Izmijenjena je Odluka o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Izmjenama Odluke u točki I. pod rednim brojem 10. U Virovitičko-podravskoj županiji, u podtočki 10.1. U općinama:, riječi: „Općina Čačinci-za srpsku nacionalnu manjinu“, „Općina Čađavica-za srpsku nacionalnu manjinu“, „Općina Sopje-za srpsku nacionalnu manjinu“, „Općina Zdenci-za srpsku nacionalnu manjinu“ te pod rednim brojem 14. U Osječko-baranjskoj županiji, u podtočki 14.2 U općinama:, riječi: „Općina Bilje-za srpsku nacionalnu manjinu“ brišu se.

Vlada je dala suglasnost na Statut Hrvatskih voda, koje je Upravno vijeće Hrvatskih voda donijelo na sjednici 20. svibnja 2011. Statutom se uređuju osnivački akti i naziv, sjedište, osnivač, misija, imovina, djelatnost i javne ovlasti Hrvatskih voda, zatim pečati, žigovi, štambilji i zaštitni znak Hrvatskih voda, odgovornost za obveze, ovlasti i dužnosti Upravnog vijeća, odredbe vezane uz generalnog direktora-imenovanje i ovlasti, te odredbe vezane za zamjenike generalnog direktora. Također se uređuju osnove unutarnjeg ustrojstva, osnivanje i rad stručnih savjeta, kolegija i povjerenstava i drugo.

Vlada je usvojila Zaključak u vezi s provedbom ekshumacije i re-ekshumacije grobišta na području Grada Karlovca i Duge Rese, za koja se sumnja da su u njima pokopane žrtve ratnih zločina počinjenih tijekom i neposredno nakon II. svjetskog rata. Zaključkom se zadužuje Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti da organizira i koordinira provedbu ekshumacije i re-ekshumacije.

Udruzi hrvatskih veterana Domovinskog rata Grada Zagreba odobren je iznos od 50.000,00 kuna za potporu realizaciji projekta Izložba fotografija „Zagrebačka zapovjedništva i postrojbe u Domovinskom ratu 1990.-1995.“, s postavom fotografija i projekcijom dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu-Kanada 2011.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad manifestacijom „Svetoivanjski dani“ koja će se održavati u Svetom Ivanu Zelini od 23. do 27. lipnja 2011.

Vlada je prihvatila Zaključak u vezi s imenovanjem izaslanstva RH na 100. zasjedanju Međunarodne konferencije rada koja će se održati u Ženevi od 1. do 17. lipnja 2011.

Sukladno Zakonu o izmjenama Zakona o javno-privatnom partnerstvu, kojim je utvrđeno da je predsjednik Upravnog vijeća Agencije za javno-privatno partnerstvo umjesto potpredsjednika Vlade nadležnog za gospodarstvo, potpredsjednik Vlade kojeg Vlada za to ovlasti, Petar Čobanković razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća te je na istu dužnost imenovan Domagoj Milošević.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙