FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U povodu Dana grada Zagreba koncert Zagrebačke filharmonije

Autor: mbuj
ZAGREB, 26. svibnja 2011. (Hina) - U povodu 31. svibnja, Dana grada Zagreba i blagdana njegove zaštitnice - Majke Božje od Kamenitih vrata, u ponedjeljak, 30. svibnja u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se svečani koncert Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Zorana Juranića.

Za svečani koncert, koji se održava u znaku 140. obljetnice Zagrebačke filharmonije, grad Zagreb osigurao je besplatne ulaznice, objavljeno je internetskim stranicama grada.

Zagrebačka filharmonija priopćila je kako u povodu Dana Zagreba pod ravnanjem maestra Zorana Juranića priprema reprezentativni izbor antologijskih djela najvećih hrvatskih skladatelja koji su svojim djelovanjem obilježili i povijest grada Zagreba. Večer će otvoriti predigra operi "Amfitrion" Borisa Papandopula, a nastavit će se kultnom orkestralnom idilom "Večer Vatroslava Lisinskog". Dvije popijevke iz ciklusa "Z mojih bregov" Krešimira Baranovića izvest će prvak Zagrebačke opere Siniša Hapač, a nakon toga slijedi poznata "Istarska suita" Natka Devčića. Svečani koncert zaključit će još jedna antologijska kompozicija - "Simfonijsko kolo" Jakova Gotovca za svečani finale te posebne večeri.

Zagrebačka filharmonija poziva sve Zagrepčane da joj se pridruže 30. svibnja na svečanom koncertu u povodu Dana Zagreba.

U priopćenju se navodi da su mnogi događaji trajno vezali Zagreb s njegovim orkestrom, osnovanim pred 140 godina, koji od 1920. s ponosom nosi ime grada u kojemu djeluje. Svečani koncert u Ciboni u povodu otvorenja Univerzijade 1987., vraćanje spomenika banu Josipu Jelačiću na glavni gradski trg 1990., svečani koncert u povodu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 1992. godine..., ističe se u priopćenju Zagrebačke filharmonije i dodaje da je ona zaštitni znak grada Zagreba, promotor glazbene umjetnosti u Hrvatskoj i kulturni ambasador Zagreba i Hrvatske u svijetu.

(Hina) pp/xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙