FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović potpisao sporazume s HOO-om, streljačkim i lovačkim savezom

Autor: dmak
ZAGREB, 13. svibnja 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović potpisao je danas u prostorima Automatiziranog strelišta "Vrapčanski potok" Sporazum o suradnji MORH-a, Hrvatskog streljačkog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) te Sporazum o suradnji MORH-a i Hrvatskog lovačkog saveza.

U ime Hrvatskog streljačkog saveza, Sporazum o zajedničkom korištenju Automatiziranog strelišta "Vrapčanski potok" potpisao je predsjednik Petar Radaković, a u ime Hrvatskog olimpijskog odbora predsjednik Zlatko Mateša. Njime se utvrđuje mogućnost korištenja strelišta "Vrapčanski potok", kojim upravlja MORH, za potrebe streljačkog sporta, kroz treninge članova streljačkih društava te organizaciju međunarodnih i domaćih streljačkih natjecanja.

Sporazum o zajedničkoj suradnji kojim se Hrvatskom lovačkom savezu omogućuje korištenje vježbališta, poligona i strelišta kojima raspolažu MORH i OS RH, te provedba programa zaštite divljači na poligonima i drugim prostorima kojima upravlja MORH, potpisao je u ime Saveza predsjednik Đuro Dečak.

U izjavi za medije ministar Božinović izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazumima istaknuvši kako je suradnja MORH-a sa streljačkim i lovačkim savezom te Hrvatskim olimpijskim odborom obostrano korisna te predstavlja izraz volje i želje da se Vrapčanski potok koristi za potrebe streljaštva i lovstva.

MORH na taj način, kroz svoje kapacitete kakvo je Automatizirano strelište Vrapčanski potok, stvara uvjete za pripreme hrvatskih streljača i lovaca na natjecanjima, te će MORH i u budućnosti nastaviti suradnju sa civilnim institucijama koje se bave srodnim aktivnostima. Također, naglasio je kako je suradnja MORH-a i Oružanih snaga sa civilnim organizacijama uobičajena praksa u zemljama članicama NATO-a koje će slijediti i Hrvatska.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Petar Radaković istaknuo je kako je iznimno zadovoljan dosadašnjom suradnjom MORH-a i saveza, dodavši kako je Sporazum dokaz uspješne suradnje koja će se nastaviti i u budućnosti.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak zahvalio se MORH-u i Oružanim snagama što Savezu omogućuju korištenje vježbališta, poligona i strelišta naglasivši kako do sada nisu imali uvjete za rad i polaganje stručnih lovačkih ispita, a koji su standard u zemljama članicama Europske unije.

MORH i Oružane snage pokazale su još jednom kako podupiru ne samo streljaštvo, nego i šport u cjelini, rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša te istaknuo je kako vrhunski sportaši imaju samo pozitivna iskustva u korištenju vojnih sportskih objekata za potrebe priprema za međunarodna natjecanja.

(Hina) pp/xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙