FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor: Zrinku Malešević za člana Nadzornog odbora HRT-a

Autor: trub
ZAGREB, 26. svibnja 2011.(Hina) - Saborski Odbor za medije danas je jednoglasno Saboru predložio da Zrinku Malešević imenuje članicom Nadzornog odbora HRT-a, za preostali dio mandata bivšeg člana tog tijela Antu Žigmana koji je podnio ostavku na tu funkciju.

Odbor je početkom svibnja utvrdio listu od šest kandidata za jedno mjesto u Nadzornom odboru HRT-a, koje je ostalo upražnjeno nakon što je Žigman podnio ostavku zbog odlaska na mjesto savjetnika guvernera HNB-a.

Na toj listi bili su Goran Krmpotić, Antun Valenteković, Ankica Vujnović, Mate Majstorović, Ljiljana Milanović-Litre i Zrinka Malešević.

Kako je Žigman u Nadzorni odbor HRT-a bio imenovan iz redova parlamentarne većine, pozicija ima pravo predlagati i njegova nasljednika, te su nakon usuglašavanja vladajući klubovi za novu članicu tog tijela predložili Zrinku Malešević.

Za pravovaljanost kandidature, po uvjetima iz natječaja, kandidati su morali biti ekonomske struke (diplomski ili specijalistički studij ekonomskog usmjerenja).

Sunčana Glavak (HDZ) je na današnjoj sjednici Odbora kazala da Zrinka Malešević u potpunosti zadovoljava te uvjete, budući da je revizorica koja je radila u Državnom uredu za reviziju.

Predsjednik Odbora Nenad Stazić (SDP) izrazio je žaljenje što vladajuća većina ni ovoga puta nije iskoristila dobru intenciju zakona da zajedno s oporbom pokuša postići konsenzus oko kandidata kojega će Saboru predložiti za imenovanje.

(Hina) xtr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙