FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak 9. svibnja

Autor: aspa
ZAGREB, 8. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak 9. svibnja:

KOPRIVNICA - Na Općinskom sudu bit će izrečena presuda u aferi "Kredit" u kojoj su zbog zajma od pet milijuna kuna, koje je "Podravka" isplatila koprivničkoj obućarskoj tvrtki "Slozi", optuženi bivši "Podravkini" čelnici Darko Marinac i Zdravko Šestak te bivši predsjednik uprave "Sloge" Darko Šket. Optuženi su za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti i nesavjesno gospodarsko poslovanje zbog zajma od pet milijuna kuna koje je "Podravka" isplatila "Slozi" znajući da je ta tvornica pred stečajem. Sklopili su sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na "Slogine" nekretnine. Početkom travnja 2009. Šket kao predsjednik uprave društva "Sloga" d.d. (sada u stečaju), a Šestak kao predsjednik "Podravkine" uprave i član NO "Sloge", znajući da je "Sloga" pred stečajem i da će svako opterećenje imovine smanjiti mogućnost namirenja njezinih vjerovnika, a kako bi naknadno osigurali povrat pet milijuna kuna zajma, sklopili su sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnoga prava na "Slogine" nekretnine. Time je umanjena vrijednost stečajne mase. (11,30, Općinski sud, Ulica hrvatske državnosti 5).

ZAGREB - U akvatoriju Šibensko-kninske županije održat će se vježba "Jadran 2011." sa ciljem provjere uvježbanosti tijela nadležnih za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru, a koja će obuhvaćati aktivnosti progona plovila, traganja i spašavanja na moru te postupanja kod iznenadnih onečišćenja mora. U vježbi Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru sudjelovat će predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Obalne straže, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Ministarstva unutarnjih poslova (predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 10,20 sati u hotelsko naselje "Solaris" u Šibeniku, ispred hotela Niko).

ZAGREB - U povodu Dana Europe HNS organizira tribinu "Budućnost Hrvatske u EU - Što nas čeka?" na kojoj će sudjelovati predsjednica Kluba zastupnika HNS-HSU u Hrvatskom saboru i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Vesna Pusić (12 sati, knjižnica i čitaonica "Bogdana Ogrizovića", Preradovićeva 5).

ZAGREB - GONG i zagrebački Fakultet političkih znanosti u sklopu projekta 20 godina izbora u Republici Hrvatskoj organiziraju skup na temu "Uloga i važnost izborne administracije" (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6). Tom prilikom GONG će predstaviti i svoj izvještaj o radu Državnoga izbornog povjerenstva RH.

RIJEKA - Počet će suđenje u slučaju Ipsilon, odnosno prvoptuženom Draženu Golemoviću i još osmero osoba protiv kojih je USKOK u listopadu 2009. podignuo optužnicu zbog više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita. Golemović je nakon podizanja optužnice pušten iz pritvora, dvadesetak dana kasnije mu je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, ali je tada već pobjegao te je za njim raspisana tjeralica. U subotu se na granici Hrvatske i BiH u brodsko-posavskoj županiji predao hrvatskim vlastima te je doveden u riječki zatvor. (9 sati, Županijski sud u Rijeci).

ZAGREB - Hitna zajednička sjednica Programskog vijeća HRT-a i Nadzornog odbora HRT-a (12 sati, HRT, Prisavlje 3). Na dnevnom redu su odluka o povlačenju Statuta HRT-a iz postupka potvrđivanja Statuta HRT-a pred Hrvatskim saborom radi usklađivanja s mišljenjem Vlade RH od 5. svibnja 2011. te konačni prijedlog Statuta HRT-a usklađen s mišljenjem Vlade RH od 5. svibnja 2011.

ZAGREB - U okviru obilježavanja Dana Europe Ministarstvo kulture RH, Odjel za kontaktnu točku Hrvatske organizira predstavljanje uspješnih projekata sufinanciranih iz programa EU Kultura 2007.-2013. u kojima sudjeluju hrvatski projektni partneri, pod nazivom "Kultura 2007.-2013.: Kultura u pokretu - iskustva i mogućnosti". Uvodnim riječima suradnicima će se obratiti ministar kulture Jasen Mesić, šef Delegacije EU u RH Paul Vandoren i državni tajnik za europske integracije MVPEI Andrej Plenković (9,30 sati, Muzej Mimara, Trg Franklina Delanoa Roosevelta 5). Uspješne projekte predstaviti će Hrvatski institut za pokret i ples, Etnografski muzej i Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, umjetnička organizacija BADCo, Eurokaz, Studentski centar-Ured kulture, Zagreb te udruge Kulturtreger i Kurziv.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Milka Ćurković

popodne Neven Leskovar

navečer: Irena Petričević

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaspa yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙