FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvoje mrtvih na skupu oporbe u Gruziji

Autor: bnov
TBILISI, 26. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Dvije osobe su poginule, a 37 je ozlijeđeno u rastjerivanju oporbenih prosvjednika u Tbilisiju koji već pet dana traže odlazak gruzijskog predsjednika Mihaila Sakašvilija, prema najnovijim podacima ministarstva unutarnjih poslova od četvrtka ujutro.

Policija je upotrijebila suzavac, vodene topove i gumene metke kako bi rastjerala prosvjednike naoružane palicama i štitovima kućne izrade, piše u priopćenju ministarstva.

Policajac i bivši policijski časnik poginuli su kad je automobil u kojemu je bio jedan od organizatora prosvjeda udario u njih napuštajući mjesto događaja, priopćeno je.

"Ukupno je hospitalizirano 37 osoba od čega 28 prosvjednika i devet policajaca", izjavio je glasnogovornik ministarstva Šota Utiašvili.

Oko 5000 osoba prosvjedovalo je u srijedu, peti dan zaredom, ispred gruzijskog parlamenta zahtijevajući ostavku predsjednika Sakašvilija optužena za autoritarnost. Prosvjednici su zaprijetili da će spriječiti vojni mimohod predviđen u četvrtak povodom proslave nezavisnosti.

(Hina) xbnš ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙