FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas kaže da Netanyahu ne nudi nadu za mir

Autor: vmrs
RAMALAH, 25. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas rekao je da Izrael ne nudi "ništa na čemu bismo gradili" mir, te da će, ne bude li napretka, u rujnu tražiti od Ujedinjenih naroda priznanje palestinske države.

On je Palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji PLO u srijedu rekao da se govor izraelskoga premijera Benjamina Netanyahua u američkom Kongresu u utorak "udaljio od mira" jer diktira rješenja i prije početka pregovora.

On se kani tijekom vikenda konzultirati s arapskim zemljama o novim zamislima američkoga predsjednika Baracka Obame o obnovi mirovnoga procesa te o Netanyahuovoj negativnoj reakciji.

"I prije smo govorili, i dalje to govorimo, da mi biramo pregovore, samo pregovore i ništa do pregovora. Ali ako se do rujna ništa ne dogodi, ići ćemo (od UN-a tražiti priznanje njegovih 192 članica)", rekao je Abas.

"Namjera nam nije izolirati (Izrael) niti ga lišiti legitimiteta. Nije to čin terorizma i nije jednostran", rekao je Abas.

Abasov plan da traži UN-ovo priznanje prošli su tjedan u svojim govorima u Washingtonu kritizirali i Netanyahu i Barack Obama.

(Hina) xvm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙