FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: počeo projekt Zapadna obala

Autor: zjur
SPLIT, 24. svibnja 2011. (Hina) - U splitskoj gradskoj upravi danas je predstavljen 38 milijuna kuna vrijedan projekt uređenja Zapadne obale, koji će početi 1. lipnja i završiti za šest mjeseci, a za to će vrijeme na toj dionici ceste biti zatvoren promet, rekao je dogradonačelnik Jure Šundov.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, na Zapadnoj obali će se u dužini od 150 metara postaviti klupe, a u dužini od 550 metara u moru podvodna rasvjetna tijela. U planu je, čulo se, i dvotračna prometnica širine 6,5 metara, trg, fontana, biciklistička staza, dva ugostiteljska objekta i zelene površine s 45 palma.

"U prve dvije faze proširenja Zapadne obale bit će uloženo 38 milijuna kuna s PDV-om, a grad će za treću fazu i komunalno opremanje objaviti natječaj", rekao je dogradonačelnik Šundov. Obala će biti proširena za 45 i morska šetnica za 25 metara pa će kopneni dio iznositi 28.436 i morski 3613 četvornih metara, rečeno je na predstavljanju projekta Zapadne obale.

"Mislilo se i na pješake i vozače za koje ćemo ostaviti prolaz preko Dražanca, ali bez parkiranja", dodao je Jozo Šitum iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave (PU).

U tijeku predstavljanja projekta u splitsku je luku uplovila montažna dizalica koja je označila početak radova na trenutačno najvećem gradskom projektu. Novinare je zanimalo zašto je taj projekt započeo u početku sezone.

Iako je turistička sezona pred vratima, izabrali smo odlično vrijeme za početak radova jer ih je jedino tako moguće završiti u roku od pola godine. Vjerujem da turistima nećemo smetati jer smo organizirali pješački promet, ulaz u ACI-jevu marinu neće biti upitan, a radit će i benzinska crpka za nautičare", zaključio je Šundov.

Gradska vijećnica Sanja Bilač (HDZ) u Gradskom je vijeću svojednobno bila pokrenula raspravu o proširenju Zapadne obale te potom sredinom travnja kazneno prijavila odgovorne osobe u gradu. Kad je predavala kaznenu prijavu, rekla je kako drži da je lokacijska dozvola izdana da bi se pogodovalo gradonačelniku Kerumu, vlasniku hotela 'Marjan' koji se nalazi na Zapadnoj obali.

(Hina) xzjur yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙