FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split proslavio Dan grada

Autor: zjur
SPLIT, 6. svibnja 2011. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradsko je vijeće u splitskome HNK proslavilo Dan grada i blagdan Sv. Dujma, koji će se sutra proslaviti jutarnjim misnim slavljem, procesijom i cjelodnevnim kulturno-zabavnim programom na Rivi.

U povodu proslave dana toga 17-stoljetnoga grada, gradonačelnik Željko Kerum podsjetio je nazočne na važne gradske projekte, među kojima je kao najvažnije istaknuo Zapadnu obalu i POS-ovu stanogradnju. Najavio je da će za nešto više od tjedan dana biti objavljen natječaj za izgradnju Zapadne obale kod negdašnjega hotela "Marjan".

"U sklopu projekta Zapadne obale zaposlit ćemo 10.000 ljudi, a prvoga dana lipnja ćemo postaviti temeljni kamen za gradnju POS-ovih stanova na Kili, gdje će se stanovi moći kupiti po cijeni od 1000 eura po četvornome metru. Uvijek govorimo kako nam je teško i kako nam nikada nije bilo gore, ali iz svih kriza smo izašli još jači. Želimo Split u kojem će biti posla za sve ljude, a ne da moraju trbuhom za kruhom, kao što su to morali naši preci", poručio je gradonačelnik Željko Kerum i dodao: "Svi trebamo biti jedinstveni, i u Hrvatskoj, ali i u Splitu, kako bi nam svima bilo bolje."

Predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić rekla je da je to vijeće radilo u interesu građana i poštovalo sve propise pravne države. "Ne smije se zaboraviti kako je Split stvorio puno velikana koji su ostavili trag u vremenu i prostoru, a i danas imamo pojedince koji ostavljaju svoj trag u povijesti grada Splita", rekla je među ostalim Nevenka Bečić.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade za 2010. godinu: četiri skupne nagrade i tri osobne, a za životno djelo nagrađeno je pet osoba.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙