FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 24. svibnja

Autor: dger
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 24. svibnja.

HELSINKI - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravi u službenom posjetu Finskoj gdje će razgovarati s finskom predsjednicom Tarjom Halonen, premijerkom Mari Kiviniemi te predsjednikom parlamenta Benom Zyskowiczem. Glavna tema razgovora bit će unapređenje sveukupne suradnje. Osim zauzimanja za daljnji razvoj bilateralnih odnosa, Josipović će zatražiti i dodatnu potporu što skorijem okončanju hrvatskih pristupnih pregovora. U okviru posjeta održat će predavanje na helsinškom sveučilištu na temu "Europska unija i regija jugoistočne Europe: dvije strane iste medalje".

LONDON - Američki predsjednik Barack Obama, koji je započeo u ponedjeljak jednotjednu europsku turneju u Irskoj, u utorak će doputovati u trodnevni posjet Londonu tijekom kojega će biti smješten u Buckinghamskoj palači.

WASHINGTON - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji boravi u posjetu SAD-u, održat će govor u američkom Kongresu. Američki predsjednik Barack Obama i izraelski premijer u petak su izrazili otvoreno neslaganje oko teritorijalnih startnih pozicija u mirovnim pregovorima koji bi morali na kraju dovesti do stvaranja nezavisne palestinske države. Obama je bio predložio da se počne na temelju izraelskih granica iz 1967., a taj je prijedlog naišao na glasno negodovanje u Izraelu.

BERLIN - Transparency International objavit će godišnji izvještaj o napretku u primjeni Konvencije o borbi protiv primanja mita.

Dežurni:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙