FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskrsnu misu u Beogradu predvodio nadbiskup Hočevar, liturgiju patrijarh Irinej

Autor: ssai
BEOGRAD, 24. travnja 2011. (Hina) - U povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, koji u nedjelju istodobno slave katolički i pravoslavni vjernici, u beogradskoj Župi Krista Kralja održana je uskrsna misa koju je predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, dok je uskrsnu liturgiju u beogradskoj Sabornoj crkvi služio poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej.

Nadbiskup Hočevar predvodio je i uskrsno bdijenje u subotu navečer u beogradskoj katedrali Blažene djevice Marije, koje je izravno prenosila srbijanska državna televizija RTS, a kojem su nazočili srbijanski predsjednik Boris Tadić, ministar kulture, informisanja i informatičkog društva Predrag Marković te državni tajnik Ministarstva vjera i dijaspore Bogoljub Šijaković.

Beogradski nadbiskup i patrijarh Irinej u danima uoči Uskrsa razmijenili su međusobne uskrsne čestitke, a Hočevar je, u obraćanju vjernicima na bdijenju, kazao kako je "veliki dar s neba" to što i ove godine, kao i protekle, svi kršćani Uskrs obilježavaju istog dana.

Hočevar je poručio kako, kada kažemo sretan Uskrs, to znači sretan izlazak iz svih problema i poteškoća. Dodao je kako "možemo pobijediti u sebi" ono što nije život, što nije istina i što nije svjetlo.

"Isto tako, braći i sestrama koji slave ovu veliku svetkovinu na istočni način i istočnim obredom, i veliki je dar neba da slavimo zajedno, radosno vičem 'Hristos voskrese, voistinu voskrese'", rekao je čestitajući Uskrs i pravoslavnim vjernicima.

"Sve oko nas je dar", poručio je Hočevar te dodao kako "zato i mi možemo postati darom za druge".

(Hina) xdas ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙