FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 24. svibnja

Autor: kgab
ZAGREB, 23. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 24. svibnja.

HELSINKI - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovat će u dvodnevni službeni posjet Finskoj gdje će razgovarati s finskom predsjednicom Tarjom Halonen, premijerkom Mari Kiviniemi te predsjednikom parlamenta Benom Zyskowiczem. Glavna tema razgovora bit će daljnje unapređenje sveukupne suradnje. Osim zauzimanja za daljnji razvoj bilateralnih odnosa, Josipović će zatražiti i dodatnu potporu što skorijem okončanju hrvatskih pristupnih pregovora. U okviru posjeta održat će predavanje na helsinškom sveučilištu na temu "Europska unija i regija jugoistočne Europe: dvije strane iste medalje".

LONDON - Američki predsjednik Barack Obama, koji je započeo u ponedjeljak jednotjednu europsku turneju u Irskoj, u utorak će doputovati u trodnevni posjet Londonu tijekom kojega će biti smješten u Buckinghamskoj palači.

WASHINGTON - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji boravi u posjetu SAD-u, održat će govor u američkom Kongresu. Američki predsjednik Barack Obama i izraelski premijer u petak su izrazili otvoreno neslaganje oko teritorijalnih startnih pozicija u mirovnim pregovorima koji bi morali na kraju dovesti do stvaranja nezavisne palestinske države. Obama je bio predložio da se počne na temelju izraelskih granica iz 1967., a taj je prijedlog naišao na glasno negodovanje u Izraelu.

BERLIN - Transparency International objavit će godišnji izvještaj o napretku u primjeni Konvencije o borbi protiv primanja mita.

Dežurni:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙