FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ured: sjednica VNS-a u ponedjeljak 30. svibnja

Autor: dpos
ZAGREB, 22. svibnja 2011. (Hina) - Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) održat će se u ponedjeljka, 30. svibnja, do kada će nadležna tijela pripremiti sve potrebne materijale, doznaje poslijepodne Hina u Uredu predsjednika Republike.

Da će zatražiti sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost jučer je najavio predsjednik Republike Ivo Josipović nakon istupa u javnosti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, a predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor danas je Josipoviću poslala prijedlog dnevnog reda za sjednicu.

"Predlažem da razmotrimo temu koja je iznimno važna - a to je zaštita institucija države, kako bi svi mogli nesmetano obavljati svoj posao, i zaštita onih koji vode borbu protiv korupcije i kriminala te svih institucija od mogućih pritisaka bilo koga", izjavila je premijerka Kosor nakon današnjeg sastanka s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom.

Kosor je dodala kako smatra bi se sjednica VNS-a trebala održati odmah, tijekom dana ili sutra ujutro, s obzirom na obveze predsjednika Republike. Josipović će, naime, tijekom sljedećeg tjedna boraviti u službenom posjetu Finskoj i Estoniji.

Dogovoreno je da se sjednica VNS-a održi u ponedjeljak, 30. svibnja, a do tada će nadležna tijela pripremiti sav potreban meterijal, doznaje Hina u Uredu predsjednika Republike.

Polančec je u petak na konferenciji za novinare, uz ostalo, ustvrdio da ga je ravnatelj policije Oliver Grbić u rujnu 2009. upozorio kako je protiv HDZ-ovih političara podnesen niz anonimnih kaznenih prijava te da bi vrh HDZ-a trebao uzvratiti podnoseći prijave protiv čelnika oporbenih stranaka. Grbić je jučer te Polančecove navode odlučno odbacio, nazvavši ih pokušajem destabilizacije policije, njenog ravnatelja te Ministarstva unutarnjih poslova.

(Hina) xrkor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙