FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovan Savez poljoprivrednih udruga Hrvatske

Autor: ztes
VIROVITICA, 22. svibnja 2011. (Hina) - Jedanaest poljoprivrednih udruga iz osam županija istočne i središnje Hrvatske osnovalo je danas u Virovitici Savez poljoprivrednih udruga Hrvatske sa ciljem podizanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj te njezinim dugoročnim opstankom.

Za predsjednika Saveza izabran je Miroslav Filipović (predsjednik Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača Virovitičko-podravske županije), a za njegove zamjenike Zlatko Zagorac (predsjednik Zajednice udruga hrvatskih povrćara) i Ivica Malnar (Koordinacija seljačkih udruga Požeško-slavonske županije).

Savez poljoprivrednih udruga Hrvatske je samostalna, nepolitička i neovisna organizacija s djelovanjem u Hrvatskoj, a članice mogu biti poljoprivredne udruge, savezi i zajednice s područjem djelovanja najmanje na županijskoj razini, istaknuto je na osnivačkoj skupštini Saveza.

Prema Statutu, Savez će se zalagati za primjenu najsuvremenijih metoda poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj te za organizaciju i plasman poljoprivrednih proizvoda.

Među ostalim, namjeravaju surađivati s državnim institucijama i ustanovama koje se bave unapređenjem poljoprivredne proizvodnje te aktivno sudjelovati u kreiranju cijene poljoprivrednih proizvoda.

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruga Hrvatske Miroslav Filipović naglasio je da će novoosnovana poljoprivredna udruga zastupati interese svih poljoprivrednika u Hrvatskoj i boriti se za njihova prava. Dodao je kako su na osnivačku skupštinu bile pozvane sve važnije poljoprivredne udruge, ali ih se nekolicina nije odazvala zbog, kako pretpostavlja, političkih pritisaka.

(Hina) xztes ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙