FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varšava, Pariz i Berlin podupiru Obamu

Autor: mhaj
BYDGOSZCZ, 20. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Poljska, Francuska i Njemačka podupiru stajalište američkog predsjednika Baracka Obame o sukobu na Bliskom istoku, izjavio je u petak poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski nakon sastanka sa svojim francuskim i njemačkim kolegama.

"Podupiremo odvažnu poruku američkog predsjednika Baracka Obame koja se odnosi na hitnu potrebu djelovanja čiji je cilj rješenje bliskoistočnog sukoba", rekao je Sikorski na konferenciji za novinare održanoj zajedno s njemačkim kolegom Guidom Westewelleom i francuskim Alainom Juppeom, nakon sastanka u Bydgoszczu.

"Barack Obama napravio je ono što mu je Europa savjetovala, a sada mi podupiremo njegovu odluku. Mi smo za rješenje koje podrazumijeva dvije države. Alternative rješenju dviju država nema, a ona bi se trebala ostvariti putem pregovora", izjavio je šef njemačke diplomacije Westerwelle, istaknuvši kako se Njemačka izjasnila za priznanje granica iz 1967. Juppe je kazao kako je u Obaminu govoru prepoznao "poruku koju Francuska upućuje arapskom narodu već nekoliko tjedana, a to je potpora pokretima za oslobođenje naroda. Pokrete nazivamo arapskim proljećem i smatramo da je to šansa koju treba zgrabiti", kazao je francuski ministar.

Obama je u četvrtak u govoru o Bliskom istoku održanom i State Departmentu prvi put govorio o palestinskoj državi u granicama iz 1967.

(Hina) xmh ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙