FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: dionica Ericssona jutro provela u blokadi, promet slab

Autor: scvi
ZAGREB, 20. svibnja 2011. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi oko podneva indeksi su bili oko 1 posto u minusu pod utjecajem oštrog potonuća cijene dionice Ericssona Nikole Tesle, zbog čega je završila u negativnoj blokadi, dok se ostalim dionicama tek sporadično trguje.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,98 posto, na 2.234 boda, a Crobex10 1,48 posto na 1.232 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 4,5 milijuna kuna, što je otprilike 3,5 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Uz slabašan današnji obujam trgovanja, u fokusu investitora na samom početku trgovinskog dana bila je dionica Ericssona Nikole Tesle, koja je još u negativnoj blokadi. Ponajviše zbog toga, indeksi su danas u znatnijem minusu“, kaže Maja Bešević, portfelj menadžerica u Podravskoj banci.

Danas je nastupio ex-dividend day za dionicu Ericssona Nikole Tesle, što znači da se od danas više njezinom kupnjom ne ostvaruje pravo na isplatu dividende, koja je predložena u iznosu od 190 kuna.

Stoga je cijena njezine dionice odmah po otvaranju burze potonula je za 184 kune ili 11,56 posto, na 1.451 kunu, te je završila u negativnoj blokadi.

U većem fokusu investitora do podneva bila je tek dionica HT-a, s ostvarenih svega 472.000 kuna prometa. Cijena joj je blago ojačala, za 0,3 posto, na 260,5 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙