FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Romani: do ljeta riješiti problem ometanja signala

Autor: dpos
ZAGREB, 18. svibnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković te ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta sastali su se u srijedu u Zagrebu s talijanskim ministrom gospodarskog razvitka Paolom Romanijem koji se obvezao do ljeta riješiti najveći dio problema oko ometanja digitalnog signala hrvatskih televizija u Italiji, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Na sastanku, na kojem je posebno razmotrena situacija vezana uz ometanje digitalnog signala hrvatskih televizijskih programa od strane talijanskih televizija, istaknuto je da bi se talijanski operateri trebali pridržavati frekvencijskog plana i međunarodnih sporazuma.

Romani je predstavio poduzete korake s talijanske strane te se obvezao najveći dio problema riješiti do početka ljeta, stoji u priopćenju u kojem se dodaje da je Jandroković rekao kako dosad poduzeti koraci Romanieva ministarstva na otklanjanju smetnji nisu rezultirali trajnim poboljšanjem i rješenjem problema.

Ministar Kalmeta pozvao je na rješavanje problema i naglasio kako je posebno važno da svaka zemlja poštuje frekvencijske signale koji su im međunarodnim sporazumima i dodijeljeni, a dvije strane dogovorile su se oko osnivanja radne skupine koja će nadgledati provedbu dogovorenog.

Prema priopćenju, Romani je na sastanku potvrdio snažnu potporu Italije članstvu Hrvatske u EU-u te izrazio uvjerenje da će Hrvatska 1. siječnja 2013. postati 28. članicom Europske unije.

Sugovornici su raspravili mogućnosti jačanja talijanskih investicija u Hrvatsku, pi čemu je Jandroković pozvao talijanske ulagače da investiraju u proizvodni sektor, energetiku, turizam i infrastrukturu, stoji u priopćenju MVPEI-a.

(Hina) xpp/xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙