FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama protiv objavljivanja fotografija mrtvog Bin Ladena

Autor: mtro
WASHINGTON, 4. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Predsjednik Barack Obama odbija objaviti fotografije tijela Osame bin Ladena jer bi mogle predstavljati opasnost za državnu sigurnost i mogle bi biti upotrijebljene u propagandne svrhe, rekao je u srijedu glasnogovornik Bijele Kuće.

"Razgovarali smo o tome i potpunosti smo sigurni da je to on", rekao je Jay Carney pozivajući se na izjavu predsjednika Obame u emisiji "60 minuta" tv-kanala CBS.

"Vrlo je važno spriječiti da fotografski dokazi postanu pokretač nasilja ili propagande. To nije naš stil. To za nas nije ratni plijen", dodao je Obama a prenio Carney.

"Nema sumnje da je Bin Laden mrtav. Među članovima Al-Kaide neki sigurno sumnjaju da je mrtav. Ne mislimo da bi fotografija njegova tijela to promijenila", rekao je predsjednik, prenio je glasnogovornik Carney.

"Nije u interesu nacionalne sigurnosti dozvoliti objavljivanje tih snimki, da bi, kao u prošlosti postale ikone koje služe za mobilizaciju protiv Sjedinjenih Država", rekao je Carney na dnevnoj konferenciji za novinare.

(Hina) xtm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙