FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski ministar protiv plaćanja televizije u bolnicama

Autor: lfia
LJUBLJANA, 18. svibnja 2011.(Hina) - Dvije slovenske bolnice osiguravaju svojim pacijentima gledanje televizijskog programa uz plaćanje, no ministar zdravstva izjavio je da se protivi takvoj praksi.

"Mislim da to ne spada u javne zdravstvene ustanove, osobito ne uz današnji razvoj informativne tehologije, žetoni nisu pravo rješenje", rekao je u srijedu za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV ministar zdravstva Dorijan Marušič, komentirajući poteze bolnica u Izoli i Murskoj Soboti.

One su zahvaljujući ugovoru s jednom privatnom tvrtkom u svim bolničkim sobama postavile televizijske prijamnike koji se pale nakon što se u automat ubaci žeton - cijena žetona je jedan euro, a osigurava jedan sat programa.

Vlasnik tvrtke koja je u bolnice postavila televizore tvrdi da na taj način zdravstvene ustanove osiguravaju "nadstandard" za pacijente bez ikakvog troška jer on osigurava televizore i brine za servis i održavanje, te da je za takav aranžman zainteresirano još nekoliko velikih bolnica.

Marušič je izjavio da je protiv takve prakse i da će za bolnice koje su se s tvrtkom iz Maribora dogovorile o tom aranžmanu naći dodatna sredstva za televizora, kako bi pacijenti program mogli gledati besplatno.

(Hina) xfl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙