FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matušić s češkim parlamentarcima

Autor: dpos
ZAGREB, 18. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić i članovi odbora primili su u srijedu u Zagrebu izaslanstvo Odbora za europske poslove zastupničkog doma češkog parlamenta, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Predsjednik češkog parlamentarnog odbora Jan Bauer rekao je da je Češka ovim posjetom u presudnom trenutku za Hrvatsku željela još jednom potvrditi privrženost hrvatskim težnjama za članstvom u Uniji, iskazati potporu završetku pregovora i ponuditi svoje partnerstvo Hrvatskoj u EU-u, stoji u priopćenju.

Bauer je iskazao zadovoljstvo susretom sa češkom manjinom u Daruvaru u utorak, kao i sadržajnim boravkom u Hrvatskoj koje očekuje češku delegaciju u iduća dva dana.

Prema priopćenju, Matušić je istaknuo da dvije zemlje njeguju tradicionalno izvanredne odnose i izrazio uvjerenje da će i u skoroj budućnosti u europskoj obitelji graditi odnose u obostranom interesu.

Naglasio je da je Hrvatska u posljednjoj etapi pristupnih pregovora, da se nada zaključenju pregovora u lipnju nakon čega slijedi potpisivanje Pristupnog ugovora te je uputio zamolbu češkom parlamentu za što bržom ratifikacijom ugovora, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

(Hina) xpp/xbcav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙