FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cavusoglu s Mimicom i Matušićem

Autor: vmrs
ZAGREB, 28. travnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Mevluta Cavusoglua i s njime razgovarao o aktivnostima izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini, priopćeno je u četvrtak iz Sabora.

Predsjednik Mevlut Cavusoglu istaknuo je da hrvatsko izaslanstvo vrlo aktivno sudjeluje te radi na promociji demokracije i ljudskih prava u okviru rada mnogobrojnih tijela Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, kaže se u priopćenju.

Dužnosnici su razgovarali o političkoj situaciji u sjevernoj Africi te mehanizmima koje Parlamentarna skupština ima kako bi pomogla razvoju demokracije na tom području.

Cavusoglu je pozvao Mimicu na zasjedanje Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u listopadu, priopćeno je.

I Frano Matušić, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora i voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, primio je Cavusoglua, a sastanku je nazočio Miljenko Dorić, potpredsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora i član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, priopćeno je.

Matušić je zahvalio predsjedniku Parlamentarne skupštine Vijeća Europe na sveukupnoj potpori hrvatskim nastojanjima za što skorijim završetkom pregovora sa EU-om. Naglasio je da se ove godine navršava petnaest godina članstva Hrvatske u Vijeću Europe. Hrvatska je 6. studenoga 1996. postala punopravnom članicom Vijeća Europe i otada njezini predstavnici redovito sudjeluju u radu Skupštine i njezinih tijela. Osnovne su zadaće Parlamentarne skupštine Vijeća Europe razvoj demokracije i zaštita ljudskih prava, što ona postiže aktivnostima usmjerenima na jačanje funkcioniranja pravnog sustava i pravne države, slobode medija, kulture, obrazovanja, zaštite okoliša i razvoja demokracije na lokalnoj razini, kaže se u priopćenju.

Cavusoglu je pohvalio rad hrvatskih predstavnika u Vijeću Europe, svih članova Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, njihovo redovito i aktivno sudjelovanje na plenarnim sjednicama Parlamentarne skupštine, kao i doprinos i rad u radnim tijelima. Istaknuo je da Vijeće Europe snažno podupire članstvo Hrvatske u Europskoj uniji i njezinu važnu ulogu u regiji, kaže se u priopćenju.

(Hina) xvm/xpp ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙