FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija Moody's stavila na razmatranje rejtinge UniCredita

Autor: vmom
ZAGREB/MILANO, 18. svibnja 2011. (Hina) - Agencija za dodjelu kreditnih rejtinga Moody's Investors Service stavila je na razmatranje rejtinge talijanske bankovne grupe UniCredit radi mogućeg sniženja, stoji u bančinom priopćenju.

To se odnosi na samostalni rejting UniCredita "C" (rejting financijske snage banke ili "BFSR") i posljedično na njezin "Aa3" rejting dugoročnih depozita i rejting duga s prvenstvom u naplati, objavila je talijanska banka u utorak, citirajući najnoviju odluku agencije Moody's.

U agenciji Moody's u odvojenom priopćenju kao razloge zabrinutosti vezano za samostalni rejting među ostalim navode temeljno domaće poslovanje UniCredita u Italiji, gdje na bančinu profitabilnost i dalje nepovoljno utječe nastavljeni rast inače vrlo visoke razine loših zajmova, koja je nadmašila njihovu razinu kod bančine konkurencije.

Kako navode u UniCreditu, odluka agencije ne tiče se rejtinga za bančino kratkoročno zaduživanje Prime-1.

Potez Moody'sa najnoviji je u nizu sličnih negativnih ocjena te svjetske agencije vezanih za talijanski bankovni sektor i temelji se na pretpostavkama agencije o općenito manje poticajnom okruženju u budućnosti za europske financijske institucije, stoji u priopćenju UniCredita.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙