FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HT predstavio izvješće o odgovornom poslovanju

Autor: dduk
ZAGREB, 17. svibnja 2011. (Hina) - Hrvatski telekom (HT) danas je predstavio Izvješće o odgovornom poslovanju u 2010. godini koje donosi informacije o aktivnostima HT-a kojima ta kompanija regulira odnose s korisnicima, zaposlenima, dobavljačima i društvu u cjelini te zaštiti okoliša.

U izvješću se podsjeća na donacijske aktivnosti HT-a, a osobito se naglašava odnos kompanije prema zaposlenima.

Izvješće o odgovornom poslovanju za 2010. godinu donosi i pregled društveno odgovornih aktivnosti društava u vlasništvu HT-a, odnosno tvrtki Combis i Iskon.

Ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj Mirjana Matešić naglasila je kako je HT-ovo izvješće prvo integrirano izvješće te kompanije o nefinanciskim učincima poslovanja u kojem su objavljene kompleksne informacije o odnosu kompanije sa svojim dionicima, kao i učinci prema ključnim pokazateljima društveno odgovornog poslovanja.

Razvojem nefinancijskog izvještavanja HT pokazuje da razumije važnost održivog poslovanja za svoju dugoročnu konkurentnost, rekla je Matešić.

Predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić kazao je kako HT odgovornom poslovanju pristupa s velikom ozbiljnošću, shvaćajući svoju važnost i utjecaj na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.

HT je vodeći davatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj. Prema podacima iz izvješća, u 2010. godini opsluživao je 1,4 milijuna korisnika u nepokretnoj mreži, više od 2,9 milijuna u pokretnoj mreži, gotovo 630 tisuća širokopojasnih priključaka te gotovo 300 tisuća korisnika IPTV usluge.

Većinski dioničar HT-a je Deutsche Telekom s 51 posto vlasničkog udjela, dok Fond hrvatskih branitelja drži 7 posto. U studenom 2010. godine hrvatska Vlada je prenijela svojih 3,5 posto na Umirovljenički fond. Preostalih 38,5 posto dionica u rukama je privatnih i institucionalnih investitora.

(Hina) xduk ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙