FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojno hodočašće u Lourdes od 17. do 24. svibnja

Autor: vlar
ZAGREB, 29. travnja 2011. (Hina) - Vojni ordinarijat i ove godine, po 19. put, organizira hodočašće hrvatske vojske, policije i vatrogasaca u Lurdes, koje će se održati od 17. do 24. svibnja, te će se uključiti u 53. međunarodno vojno hodočašće vojski Europe i svijeta (53. PMI), objavila je IKA.

Hrvatske hodočasnike, kao i prijašnjih godina, predvodi vojni biskup Juraj Jezerinac, a hodočašće počinje u utorak, 17. svibnja, u 10 sati misnim slavljem i blagoslovom hodočasnika na Zagrebačkom velesajmu.

Na putu prema Lourdesu hodočasnici će, među ostalim, sudjelovati na misi u katedrali u Avignonu, a pred špiljom ukazanja u Lourdesu služit će se misa na hrvatskom jeziku, nakon koje slijedi križni put i paljenje zavjetne svijeće.

Nacionalna misa u bazilici Pija X. bit će služena 20. svibnja, kada je predviđeno i svečano otvorenje Međunarodnog vojnog hodočašća.

Petog dana hodočašća hrvatsko izaslanstvo će predvoditi misu za sve delegacije koje govore slavenskim jezicima, a Puhački orkestar Hrvatske vojske u poslijepodnevnim će satima sudjelovati u nastupu vojnih orkestara.

U nedjelju, 22. svibnja, u bazilici Pija X. bit će služena svečana međunarodna misa. Istoga dana zatvara se 53. međunarodno vojno hodočašće vojski Europe i svijeta na Trgu Esplanade ispred bazilike Sv. Krunice.

Hrvatski hodočasnici će se na povratku prema domovini, u ponedjeljak, 23. svibnja, zaustaviti u Nici, te u tamošnjoj Hrvatskoj katoličkoj misiji sudjelovati na misnom slavlju. Sutradan će pohoditi svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića i baziliku sv. Antuna Padovanskoga u Padovi.

Zapovjednik 19. hodočašća hrvatske vojske, policije i vatrogasaca bit će brigadni general Tomo Medved.

(Hina) xvl ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙